PRANA NOVOSTI

PRANA

 

 

Climaveneta predstavlja Prano, program toplotnih črpalk izdelanih za zagotavljanje potreb po ogrevanju tako za stanovanjsko gradnjo kot za manjše poslovne in industrijske obrate hvala uporabi obnovljivih virov energije, ki se nahajajo v naravi v obliki zraka, vode in geotermične energije.

Toplotne črpalke, podobno kot hladilni agregati, delujejo na principu prenašanja termične energije iz enega vira v prostor kjer jo potrebujemo z uporabo vode kot pretočne tekočine. Zunanji zrak, voda in toplota zemlje s tega vidika predstavljajo ogromne količine termične energije, ki je na razpolago skozi celotno leto, brezplačno in brez onesnaževanja okolja.

 

  

 

Toplotne črpalke Prana hvala novi tehnologiji izkoriščajo prav to energijo za ogrevanje prostorov v še tako težkih pogojih (do –20°C zunanje temperature), kar predstavlja neko učinkovitost delovanja, ki je bila za pretekle sisteme ogrevanja nepredstavljiva. Ta rešitev prinaša naslednje prednosti:

 

  • Prilagodljivost na vse vire energije z uporabo nam najugodnejšega

    Vsi modeli toplotnih črpalk Prana se lahko uporabljajo na že obstoječih sistemih ogrevanja, s solarnimi sistemi in sistemi na biomaso.

  • Proizvajanje brezplačne tople sanitarne vode

    Vse naprave omogočajo proizvajanje tople sanitarne vode. Hvala eskluzivnemu sistemu popolne rekuperacije odpadne toplote pri modelih DHW je ta proizvodnja brezplačna.

  • Nobena uporaba plina in kurilnega olja

    Toplotne črpalke Prana delujejo samo na elektriko, brez nobenega onesnaževanja okolja.

 

Popolnost programa je ena glavnih odlik toplotnih črpalk Prana. Izbiramo lahko med napravami za pripravo tople vode do 55°C kot tudi do 65°C, med napravami za ogrevanje kot tudi za hlajenje in gretje, za pripravo tople sanitarne vode ali v primarnem delovanju ali z rekuperacijo. Prilagajajo se vsakemu objektu in načinu delovanja in sicer kot vir energije lahko uporabijo tako zrak kot vodo in tudi geometrijo

- Prana HTNaprave optimalne za ogrevanje vode do 65°C in pripravo sanitarne vode.Modeli zrak/voda zagotavljajo produkcijo tople vode do 65°C in se jih lahko uporablja na objektih z radiatorji do –20°C zunanje temperature. Modeli voda/voda producirajo toplo vodo do 60°C in so na razpolago z vgrajenim bojlerjem (modeli Slim) ali brez bojlerja (Cube) ter se lahko uporabljajo tudi za hlajenje.

- Prana MTD Naprave optimalne za ogrevanje vode do 55°C in pripravo sanitarne vode.Idealne za sisteme kjer je potrebno z eno napravo tako ogrevati kot hladiti prostore in za objekte z radiatorji. Na razpolago so tako v verziji Water za sisteme voda/voda ali geotermijo kot v verziji Air z uporabo zraka. Zagotovljeno je delovanje naprave do –15°C.

- Prana DHW Naprave za ogrevanje in hlajenje ter pripravo sanitarne vode z rekuperacijo.Popolna rekuperacija odpadne toplote omogoča proizvajanje tople sanitarne vode pri hlajenju.

Prana GB      Prana IT